Annonce

Hvordan vækster en virksomhed? 5 tips til at skabe vækst

Når man har sin egen virksomhed har man kun et ønske for den og det er at den kan vækste til en størrelse så man som minimum kan få udbetalt en fuld månedsløn hver måned. Det er et godt første mål at have som virksomhedsejer, men hvordan vækster man en virksomhed der til?

1. Hold fokus

Det første du skal gøre er at have fokus på en ting ad gangen. Det er lettere sagt end gjort og som lille virksomhed vil alle ejere og ansatte, uanset hvad man gør, have mange bolde i luften.

Det er helt naturligt at du vil få mange ideer og have lyst til at udføre dem, men det er vigtigt at du holde fokus på en ting ad gangen. Når du få en idé så skriv den ned i et dokument med alle dine andre ideer og besøg det en gang om måneden for at se om der er noget du skal tage action på. Færdiggør det du er i gang med, den opgave du er i gang med, og gå så videre til den næste og vigtigste opgave.

Det er også vigtigt at du vælge de rigtige opgaver at have fokus på, selvom det vil være umuligt at vælge rigtigt hver gang og nogle gange skal man også bare prøve sig frem. Men som udgangspunkt, så fokuser på den opgave der kan skabe dig mest værdi – mest vækst.

2. Investér i salg nu og her

Vækst skaber du ved at få kunder og omsætning nu og her, så du har cashflow til at skabe yderligere vækst hele tiden. Salg kan gøre op mange måder, men den nemmeste og billigste måde nu og her vil ofte være online betalt annoncering. Herunder kan nævnes facebook annoncering og annoncering på andre sociale medier, samt annoncer med Google Ads.

Salg kan også skabes med telefonopkald el. besøg hos potentielle kunder, men den type salg er ofte kun relevant for nogle virksomheder.

3. Tænk langsigtet

Selv om vækst i høj grad handler om at skabe salg og omsætning nu og her, så skal du også tænke langsigtet. Hav altid en langsigtet strategi, i mange tilfælde er networking og søgemaskineoptimering to rigtig gode langsigtede vækst investeringer. Tag ud og mød mennesker, lav godt content til din hjemmeside og begynd at lave SEO og linkbuilding.

Det er ikke gratis at lave linkbuilding, men du kan faktisk få adgang til meget billige linkbuilding abonnementer, og på den måde sætte skub i din organiske vækst, som er den der gør at vækstkurven på sigt stiger eksponentielt.

Mangler du kapital til at vækste?

Hvis du mangler kapital til at vækste kan du ansøge om et erhvervslån. Det er blevet meget nemt at søge erhvervslån online, og kan du bevise med en forretningsplan at du kan forrente kapitalen fornuftigt ved at investere i betalt annoncering el. SEO og linkbuilding, så kan du med al sandsynlighed blive godkendt til sådan et lån.

Der findes også muligheder for at optage forskellige lån hos Vækstfonden, som i princippet er lån fra staten der hjælper danske iværksættere med at få gang i deres virksomheder. Du kan læse mere om deres lånemuligheder på deres hjemmeside vf.dk og starter ansøgningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *