Emner

Det reneste drikkevand i verden?

(sponsoreret indhold)

Vores krop består af 80% vand og vi skal have cirka 2 liter rent drikkevand hver dag for at være i balance. Danmarks drikkevand er muligvis noget af det reneste i verden, men desværre siger det ikke så meget. Der er en stigende tendens til at flere og flere vandboringer lukkes – primært på grund af pesticider fra det konventionelle landbrug. Og mængderne af mikroplastik i drikkevandet har forskerne endnu ikke fundet en måde at måle endnu, men det kan under alle omstændigheder fastslås, at der på nuværende tidspunkt er masser af plastikrester i det vand, vi drikker.

 

Danske vandværker kan med andre ord ikke sikre os rent og sundt drikkevand, fordi hverken forskere, lovgivere eller de forskellige miljøbelastende industrier kan følge med i opdagelsen af nye former for forurening og deres omfang.

Heldigvis kan du nemt rense vandet i hjemmet med brug af naturproduktet aktivt kul. Du er sikkert allerede stødt på de smukke sorte forkullede træstykker, som man kan putte ned i sin vandkaraffel, og som giver vandet frisk smag og klarhed. Desuden kan du anskaffe dig en sund drikkeflaske uden skadelige plastmaterialer, som har indbygget filtreringsmekanisme – så har du rent vand på farten.

En mere langsigtet og fornuftig løsning er at installere et vandrensningsfilter direkte i forbindelse med din vandhane. Vandet bliver således ledt gennem anlægget, hvor det filtreres gennem flere omgange af kulstoffiltre, der er så fintmaskede, at de udover pesticider også fjerner kalk, bakterier, mikroplastik m.m. Der findes mange forskellige typer af vandrensningsanlæg til hjemmet: Nogle monterer du nemt under køkkenvasken, så vandet filtreres, før det når ud af vandhanen, og på andre monteres maskinen i forlængelse af vandhanen, sådan at du selv kan vælge mellem sundt drikkevand og almindeligt vand til fx opvask og rengøring.

Fælles for alle vandrensere er dog, at vandet ikke bare bliver rent, men også blødt og velsmagende. Laver du et glas te med de to typer vand, vil du straks kunne se forskel – normal vand, særligt fra kalkrige egne, ser lettere mælkeagtigt ud, mens det rensede vand er krystalklart.

Et privat vandrensningsanlæg er let at installere og det kræver kun, at du udskifter filteret hvert halve år. Det er en mindre investering i dit og dine kæres helbred på sigt, undersøg derfor muligheden for at tage et fornuftigt lån på https://minifinans.dk/kviklaan/ , så jeres daglige drikkevand er sundt og godt for kroppen.