Tjen penge online

Danskerne importerer som aldrig før!

(sponsoreret indhold)

På nettet shopper vi ikke blot internationalt, men globalt!

Internethandel er ikke just længere et nyt fænomen – det har trods alt været den mest udbredte shopping-metode i snart 10 år. Hvad der til gengæld er nyt, er, hvor vi shopper fra. Vi er nemlig efterhånden blevet så trygge ved at shoppe på nettet, at vi i højere grad også køber ting hjem fra udenlandske forhandlere, også selvom vi skal Google os igennem produktbeskrivelserne, fordi de står på et sprog, vi ikke helt mestrer. Og det er en god idé lige at dobbelttjekke sine køb, inden man trykker “Godkend betaling” i indkøbskurven. Hvis man køber varer indenfor EU er told- og importreglerne relativt simple, men en tommelfingerregel er at varerne og kunderettigheder selvfølgelig bør leve op til bare nogle de krav, vi kender fra den danske onlinehandel.

 

På onlinemarkedet har Kina i mange år været kendt for at være førende inden for fordelagtige priser på computer- og elektronikmarkedet, men de seneste år har de også vundet mere land med en større kvalitet på sko, tøj, legetøj og andre gadgets – og stadig til yderst fordelagtige priser. Det har mange danskere fået øjnene op for og bestiller i stor stil varer hjem fra Asien. Ofte tilbyder sælgerne tilmed fri fragt, dog skal du nok forvente en leveringstid på op til 4-5 uger. For at undgå at blive taget i tolden skal pakken blot have en anslået værdi på under 99 kroner, hvilket er nemt at ramme, hvis man blot køber færre varer ad gangen.

Ofte vil priserne på populære kinesiske webshops stå i dollars eller euro. Hvis du har svært ved at omregne til den rette kurs, kan du med stor fordel benytte https://valutaomregner.dk/. På den måder sikrer du dig, at du kender den helt eksakte pris, inden det hæves på dit betalingskort.

Det er væsentligt at være påpasselig med legetøj og andre ting til små børn, og ligeså bør du bruge et minut ekstra på at tjekke indholdslisten, når du shopper hår- og hudprodukter samt make-up. Der er helt andre og lavere krav på det kinesiske marked, når det kommer til kemi og sundhed. Du kan derfor i allerværste tilfælde risikere at købe eksempelvis en creme, der er fyldt med skadelige tilsætningsstoffer og kemikalier, som intet andet bringer end skader på huden eller livslang allergi.

Brug din sunde fornuft og spørg dig selv, om det virkelig er så god en handel, du gør. Ofte er der en grund til, at tingene er så billige, at det næsten er for godt til at være sandt. Måske får du bare flere problemer – og på sigt større udgifter – af at købe (lidt for) billige sager? Som en sidste bemærkning, så er det en god idé at være obs på, at tøjstørrelserne ofte er noget mindre i de kinesiske standarder og at den reelle kvalitet tit er ringere end den, som vises på billedet fra forhandleren.