Blogging

Sådan arbejder du udefra – 4 gode råd

(sponsoreret indhold)

Friheden ved ikke at være bundet til en kontorstol 37 timer om ugen, bliver efterhånden mere og mere populær. Fleksibilitet, frihed og variation i arbejdet står højt på manges ønskeliste. Alligevel er frygten for at “det ikke vil fungere” med til at holde mange fra at springe ud i fjernarbejde. Faktisk behøver det ikke at være så svært.

Flere og flere tager halve og hele år ud af kalenderen for at rejse verden rundt. Det er dog de færreste, der kan få fri i så lange perioder eller økonomisk kan undvære arbejdet imens de er væk. Muligheden er der fordi, den teknologiske- og digitale udvikling, har gjort det muligt at udføre mange former for arbejde uafhængigt af tid og sted. Det eneste, du skal bruge, er signal på din smartphone og internetadgang til din laptop.

Særligt indenfor kommunikationsbranchen har det oftest en meget lille betydning om du møder op på kontoret, eller ordner dine arbejdsopgaver flere tusinde kilometer væk. Forestil dig at sidde på en strand i Asien eller måske på rooftop bar i New York. Pludselig kan din hverdag komme til at føles som en storbyferie.

Tillader dit arbejde, at du arbejder hjemmefra, hvorfor så ikke flytte dit hjem ud i verden?

Her er fire ting, du skal tænke på, når du vil arbejde udefra:

Spørg dig selv hvad du drømmer om
Hvor vil du gerne rejse hen? Hvor kunne du forestille dig at udføre dit arbejde? Drømmer du om en jordomrejse eller har du mere lyst til at slå dig ned et eksotisk sted? Der er mange muligheder og rigtig meget inspiration at hente blandt andet på nettet. Mange af de såkaldte digitale nomader, deler deres erfaringer og livsstil via blogs, som du kan få meget vigtig information ud af at læse. Overvej hvad, der er vigtigst for dig.

Undersøg dine muligheder
Når du ved hvad du vil, kan du begynde at undersøge dine muligheder. Overvej nøje om der er enkelte arbejdsopgaver du ikke vil kunne lave udefra og om du i så fald, kan frasige dig disse opgaver i en periode. Undersøg også dine muligheder for at bo og leve der, hvor du drømmer om at rejse hen. Er der adgang til den nødvendige elektronik, signalstyrke og internet?

Forbered dig godt
Før du tager afsted kan du foreberede dig godt ved eksempelvis at investere i det udstyr du har brug for. En god laptop og høretelefoner med en ordentlig mikrofon til hvis du skal sidde et offentligt sted og skype med en kollega. Sæt dig ind i om du skal bruge et lokalt sim-kort og hvor i lokalområdet du kan finde caféer med internetadgang.

Strukturer din dag
Når først du er afsted, handler det om at være god til at strukturere din tid, så du får mest muligt ud af dagen. Du drømmer om et liv, hvor arbejde og eventyr går hånd i hånd, men du må ikke glemme at det ind imellem kan være svært at prioritere rigtigt. Sørg derfor for at lægge en plan for, hvornår du vil arbejde og hvornår du vil udforske dit område.