Blogging

A-kasser – gå på arbejde med ro i maven

Selvom du har et arbejde, som du er glad for, kan der ske mange ting, som du ikke er herre over. Det kan for eksempel være, at du bliver fyret, eller at du bliver ramt af sygdom. Vil du stadig have en vis økonomisk sikkerhed, hvis dette skulle ske, er det en god idé at være tilmeldt en a-kasse.

Uheldige begivenheder

Selvom du går på arbejde hver dag og udfører dit job godt, er det ikke altid muligt at undgå uheldige begivenheder. Det kan for eksempel være, at virksomheden du arbejder i, klarer sig dårligt, så der må afskediges nogle medarbejdere.

Det er ligeledes en mulighed, at du bliver ramt af sygdom. I dagens Danmark er der eksempelvis mange mennesker, som bliver nødt til at melde sig syge over en længere periode på grund af stress.

Kan jeg blive medlem af en a-kasse?

En a-kasse kan blandt andet hjælpe dig med udbetaling af dagpenge, sygedagpenge, feriedagpenge eller efterløn. At være tilmeldt en a-kasse kan derfor være en stor sikkerhed, hvis uheldet skulle være ude.

De fleste mennesker kan blive tilmeldt en a-kasse. Dette gælder blandt andet, hvis du er studerende, selvstændig, lønmodtager, nyuddannet eller værnepligtig. Det er en mulighed for dig at tilmelde dig Danske a-kasser, hvis du vil have større tryghed.

Når sygdommen rammer

På trods af at du er rask og frisk nu, er det aldrig til at sige, om sygdommen rammer på et tidspunkt. Er du tilmeldt en a-kasse, har du som udgangspunkt krav på at modtage sygedagpenge. Læs om sygedagpenge her og bliv klogere på, hvor meget du kan få udbetalt.

Du kan modtage sygedagpenge, hvis din sygdom er kortvarig men også, hvis den er af den mere langtrukne slags. Vil du være opmærksom på de penge, du kan få udbetalt, er dette emne derfor godt at have styr på.

Bliv rask, hvis du er syg

Sygedagpenge er en rigtig god idé, fordi dette giver dig en mulighed for at blive ordentlig rask, før du begynder at arbejde igen. Døjer du med en psykisk sygdom, hvor du fysisk er i stand til at udføre dit arbejde, kan det være svært at forsvare over for dig selv, hvorfor du skal blive hjemme.

Med sygedagpenge skal du ikke bekymre dig om din økonomi, mens du er væk. Dette giver dig ro i maven til at blive ordentlig rask, før du starter på arbejde igen. Det er vigtigt, at du husker på dit eget helbred i en travl hverdag.