Blogging

Ingen iværksætterselskaber – hvad nu?

Går du med tanken om at starte en virksomhed og er du i tvivl om, hvilken virksomhedsform du skal vælge? Er du klar over, at regeringen i april vedtog, at alle IVS’erne afskaffes? Og ved du, hvilke muligheder du har for alligevel at drive en virksomhed i selskabsformen?

ApS og A/S er fortsat muligt

IVS’erne havde den fordel, at du kunne have en startkapital på ned til 1 krone. Det næstbilligste alternativt er et ApS (anpartselskab) og det er derfor oplagt at kigge i denne retning, hvis du er interesseret i at stifte virksomhed selv.

Alternativt kan du kigge i retningen af aktieselskaberne (A/S), der dog kræver en endnu højere kapital. Uanset hvad kan du have brug for at låne penge til at finansiere startomkostningerne, så du kan komme til at tjene penge i en virksomhed, du brænder for. Læs om Basisbank her for at undersøge hvad dine muligheder er.

Finansiering uanset selskabsform

Uanset hvilken selskabstype, du ønsker at opstarte, er der mange andre overvejelser, som kan være værd at overveje. Eksempelvis hvordan ledelsen med direktion og bestyrelse skal fungere. Sammen med startkapitalen er det nemlig den største forskel på de forskellige selskabsformer.

For dig betyder det, at selvom IVS’erne er blevet afskaffet og ikke længere kan oprettes, har du stadig mulighed for at starte en virksomhed i selskabsformen.