Erhverv

Få en gladere krop med simple tips til arbejdet

(sponsoreret indhold)

Hvis du tjener dine penge på at blogge, så sidder du garanteret mere ned foran din computer, end du vil indrømme. Det kan virke fristende at lægge sig i sengen eller slænge sig på sofaen, hvis man arbejder hjemmefra, men hvis man bruger mange timer foran skærmen hver dag, er det vigtigt at have nogle sunde arbejdsforhold.

Køb en ordentlig stol
Gør det til en vane at sidde ned på en ordentligt kontorstol, som aflaster din ryg og støtter din lænd. Køb gerne en stol, som kan indstilles på ryglænet, nakkestøtten og armlænet, da du med en stol, som er indstillet præcis til dig, skåner din krop mest muligt. Hvis du først prøver at sidde i en god kontorstol, vil du ikke have lyst til at gå tilbage til din sædvanlige uergonomiske spisebordsstol.

Stå op i løbet af dagen
Det er ikke sundt for kroppen at sidde i en statisk stilling mange timer ad gangen. Stil dig derfor op med jævne mellemrum og bevæg dig lidt rundt, hvis det er muligt. Du kan bruge nogle simple tricks, som hjælper dig til at få blodet til at pumpe i løbet af en arbejdsdag.
Gør det til en vane at rejse dig op og gå rundt, når du taler i telefon. Således får du ilt til hjernen og får rørt dig, uden du tænker over det. Desuden kan du med fordel sørge for at drikke vand af små glas i stedet for at have en drikkedunk eller en vandkaraffel stående ved siden af dig. Så tvinger du dig selv til at gå i køkkenet efter vand, når du bliver tørstig.
Hvis du har et hæve-sænkebord, som du kan stå op og arbejde ved, er det vigtigt, at du står rigtigt. Husk på at holde ryggen rank og sørg for, at vægten er ligeligt fordelt på begge fødder. Du må også meget gerne bøje let i knæene, så du ikke overstrækker dem. Når du står op og arbejder, skal dine undersarme helst hvile på bordpladen foran dig og dine skuldre skal være afslappede. Tænk over at vippe op på tæerne og rul tilbage på hælene engang i mellem for at sørge for blodgennemstrømning fra top til tå.